Zdravotný stav robotníka zraneného pri páde z mosta je stabilizovaný

29.03.2010 Levoča

Levoča 29. marca (TASR) - Nehoda pred Spišským Podhradím, pri ktorej dnes ráno spadli z rozostavaného diaľničného mosta dvaja robotníci, sa stala pri pohybe montážnej plošiny vo výške šesť metrov. Jeden z robotníkov ...
Hovorkyňa Prešovskej fakultnej nemocnice Drahomíra Skopárová informovala, že stav druhého robotníka je momentálne stabilizovaný. Najvážnejšie poranenia má v oblasti chrbtice, lekári mu ešte stále robia vyšetrenia, nie je však vylúčené, že sa podrobí operácii. Pacient naďalej leží na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny v prešovskej nemocnici. Keď ho priviezli okolo obeda, bol pri vedomí.
Realizátorom stavby diaľničného mosta sú Hutní montáže. PR spoločnosti Eva Kijonková informovala, že obaja zamestnanci, ktorí spadli, boli dlhodobými pracovníkmi tejto firmy. Išlo o skúsených a profesijne zdatných odborníkov.
\"Nehoda sa stala, keď obaja drážkovali uholníky z montážnej plošiny vo výške asi šesť metrov. Keď plošina smerovala dole, obaja z nej vypadli, \" priblížila Kijonková. Muž, ktorý pád prežil, má ťažké zranenia hlavy, panvy, rebier a končatín.
Ďalej uviedla, že príčiny nehody zatiaľ nie sú známe, vyšetruje ich polícia. Vedenie spoločnosti podľa nej informovalo o nešťastí obe rodiny a vyjadrilo im hlbokú sústrasť. Firma im tiež ponúkla organizačnú a finančnú pomoc.
 

Vyberte región